Ralhrang uico pawl in mi 4 ah thah mi ruang an sung khat unau pawl in an tuam hlawm thei.

Thawng an thlak mi Daw Aung San Suh kyi cu tu sunah court dingin an hruai suak nak ah  amai mi leh sa te 4 an thih thu a thei ih a thinlung a kuaisawm in a riah sia na sa.

Kan hriat tawh angin Military Council sorkarin an tih hlum tak , thi tura an chungthu an relsak politics vanga jail tang mi 4 te ruang chu , jail hotu ten an chhungte hnenah an hlan lova, Martial law dan in mumal takin chutianga an tih hlumte ruang an chhungte hnenah pek tur tih a in ziak chiang lo a ni awm e.An chhungte pawhin mithi vui dan tur ruahman dan pawh an hre lo.

Dan ang taka thi tura an chungthu relsakte chu ukil ruaiin ram hotu ber hnenah appeal tura chanvo an nei a, an chhungte nen pawh inhmuh phalsakin an ei duhzawng leh an duh zawng thil lo ti turin thu an hnutchhiah theihna an nei ngei tur a ni.

An tih hlum tak mi 4,U Jimmya leh U Phyo-a te chhung hi kar hmasa khan an tihlum dawn tawh a ni tih pawh hrilh tha loin Insein jail chhungah an ko a, hmaichhanah pawh inhmuh tir chuang loin Zoom meeting angin computer hmai-ah an in biak tir ta a, Jailor ten ei tur pawh jail ah rawn dah tawh suh u tih chauh in an chhungte hnenah thu an hnutchhiah a , an tih hlum tur ni a hre lo a ni. Sipai sorkar chhuah chanchinbu in vawiin khan an tih hlum thu an ziak a,chanchin ngaihven a jail an va kal chuan ni 23 inrinni ah an tihlum tih an lo hrilh a ni.

the Association for the Assistance of Political Prisoners (AAPP) in a tarlan danin , mi 117 chu thi tura an chungthu Burma military court in a relsak tawh a , chung zingah chuan an tih hlum tak mi 4 , U Jimmy-a leh U Phyo Zoya Thaw-a te an tel a,. kum 18 leh 41 inkar an ni hlawm a ni.

khawvel ram hrang hranga pawl tin ten death penalty chungchang chu nasa takin an sawisel a an dem mek laiin tan ina tang 4 chu an ti hlum ta tho a ni.

Military council sorkar in thupek a chhuah martial law-ah a tarlan dan Military Council leader Sr. General Min Aung Hlainga chauh in chutianga thi tura an chungthu rel tawh thupek chu a ti danglam thei a ni.

 

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *