Myanmar parah hremnak Action La dingin British Parliamant, Foreign Affairs Committee-ah Report Pe

Myanmar parah hremnak Action La dingin British Parliamant, Foreign Affairs Committee-ah Report Pe, British Parliamant, Foreign Affairs Committee cun Myanmar buainakah British cozah cun  chang letin report a pek thu July ni 16 ah khan thusuah a tuah.

Hi mi a report pekah hin ralkap cozahnak a lak hnu in mipi tiduhdahnak leh dan lovih an kaih nak le  an thah ruangih pawi an tih thu leh lungrual takih an um theihnak ding thu a tel ih. British Parliamant palai ten Myanmar hrang hma an la zel ih thurawn an pek thu British base Myanmar Rohinja Pawl (UK) U Tun Khin cun a sim.

British base, Myanmar hrang hmala rerotu, Burma Campaing UK pawlih Mark Farmaner cun ‘ Hitiih British Parliamant, Foreign Affairs ten Myanmar hrang an hma laknak hi thil pawimawh zual tak a si thu’ a sim.

Hi report-ah hin Myanmar Military council pawl tlunah British cozah cun hmala vak lohvih ruat khal an um ih. sumdawn tawnnakah kharsak a sih ding thu Burma Campaing UK leh NUG te ngennak cu a pawm zo ih. NUG cozah cun Government in-waiting-ah ruatin a tul danin  tanpi a si ding thu a sim cih bet.

NUG hi Myanmar cozah puitlingah a pawm hrih lovih, ralkap cozahnak aiawhih pawm a si rih . ICC court-ih,lang theih dingin British cozah cun a nawr nasa a si. ICC-ih Myanmar pawl an lan theih lohnak hi kum 10 bi a liam zo ih. Lang theihding a si. tih hi Ralkap bawi Min Aung Hlaing thei she lah cun, hi vekin a ti lo nasa ding tiin report dan ih sin an ruat.

Tunlai tak ah hin ralkapin  mipi an hrem leh an thah rero laiah, covid-19 thrid wave-in a chim buai rero ih, ram dang dang pawl tanpinak an mamawh lai tak a si. Tu lai tak ah hin British cozahin thil kuat suak fawn tik ah,  harsatnak kan tawng mai lo kei maw, tiin Mark Farmaner chu a sim.

British cozah cun Myanmar hrang tanpinak a pek hrih lo ih, Thil pakhat um leh cu ralkap cozah hrang lawng phih khar a si ding ti a si, NUG leh mipi hrang tanpi theihnak lam hi British Parliamant, Foreign Affairs Committee cun a nawr rero lai a si.

Tu lai dinhmun takah hin Myanmar mipi mangbang  lai tak a si ih, beisei cun lai takih bawmhnak a thlen lohli lo a si ah cun ralkap cangvaihnak leh a ralmuan loh ruangah  mi tam tak an thi thei a si  tiin report dan ih sin an zum.

 

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *