RALKAP EIRUK HMANGIN KAWLRAM AN UK RUANGAH RALKAP LUBAWK RIFLE MAN PAWL AN TAMSAWL

Ralkap eiruk hmang in ram an uk ruangah ralkap lubawk Rifle man pawl antam sawl,Myanmar Army laldan a dawt tete in an thlahlawh (Basic Pay ) ka rawn tar lang e, Ralkap thuhla rel tak ah cun Sipai  Myanmar ralkap pawl hi Tatmadaw an ti aw ve ih,US ralkap te GI joe an ti ih, British ralkap pawl Tommy tin an koh duat dan a si  kan ti thei ding, ralkak hmuah hmuah lakih bawibik cu, Airforce,Navy leh Army hotubik cu SENIOR GENERAL tiih koh a si.Cu mi si nak kai tu cu Ralkap Uico lubik  Min Aung Hlaing hi a si.

Senior General, cun Commander-in-Chief of Defence Services tih Ralkap hna cu a kai a si, A aaiawtu hi Vice Senior General a si ih, Ralkap bawibik dawttu cu, Deputy Commander-in-Chief of Defence Services si nak kai tu a si, Cu mite 2 kaihhruainak hnuaiah cun ralkap hotu bik, Army/Navy/Airforce theuh ah cun Commander-in-Chief, sihnak kai pakhat theuh General rank an um leh a si.

Myanmar Army laldan a dawt leh an thlahlawh (Basic Pay ) ka rawn tar lang e.1.Senior General (Sr.Gen) ဗိုလ်ချုပ်မှူးကြီး Hlawhzat Kyats 30,00,000 Thirty lakhs@Ram dangah chuan Field Marshall tiin an ko thin, 2.Vice Senior General(VS.Gen) ဒုတိယ ဗိုလ်ချုပ်မှူးကြီး Hlawhzat Kyats 25,00,000, Twenty five lakhs@Ramdangah chuan Vice Field Marshall an ti bawk.

3.General ဗိုလ်ချုပ်ကြီး (Gen.) Hlawhzat Kyats 20,00,000 Twenty lakhs, 4.Lieutenant General(Lt.Gen) ဒုတိယ ဗိုလ်ချုပ်ကြီး Hlawhzat Kyats 15,00,000 Fifteen lakhs, 5.Major General(Maj Gen.) ဗိုလ်ချုပ် Hlawhzat Kyats 10,00,000, Ten lakhs, 6.Brigadier General(Brig.) ဗိုလ်မှူးချုပ် Hlawhzat Kyats 7,00,000 Seven lakhs, 7.Colonel (Col) ဗိုလ်မှူးကြီး Hlawhzat Kyats 50,000 Two lakhs

8.Lieutenant Colonel (Lt.Col) ဒုတိယ ဗိုလ်မှူးကြီး Hlawhzat Kyats 450,000 Four lakhs Fifty thousand, 9. Major(Maj) ဗိုလ်မှူး Hlawhzat Kyats 396,000 (Three lakhs ninety six thousand) 10.Captain(Capt) ဗိုလ်ကြီး Hlawhzat Kyats 350,000 (Three lakhs fifty thousand) 11. Lieutenant(Lt) ဗိုလ် Hlawhzat Kyats 314,000 Three fourteen lakhs, 12.Second Lieutenant (2/Lt) ဒုတိယ ဗိုလ် Hlawhzat Kyats 308,000 (Three lakhs eight thousand) Sl 12 thleng hian Commissioned Officer tih a ni.

Junior Commissioned Officers (NCOs) 13.Warrant officer (class 1) India rama Sibudar Major အရာခံဗိုလ် Hlawhzat :-Kyats 2,50,000 (Two lakhs fifty thousand) 14.Warrant officer (class 2) Sibudar ဒုအရာခံဗိုလ် Hlawhzat :-Kyats 240,000 (Two lakhs forty thousand) 15.Staff Sergeant Naik Sibudar တပ်ခွဲတပ်ကြပ်ကြီး Hlawhzat :-Kyats 220,000 (Two lakhs twenty thousand)

Others Ranks, 16.Sergeant တပ်ကြပ်ကြီး Havildar Hlawhzat :-Kyats 204,000 (Two lakhs four thousand) 17.Corporal တပ်ကြပ် Naik Hlawhzat :-Kyats186,000 (One lakh eighty six thousand)

18.Lance Corporal ဒုတပ်ကြပ် Lance Naik Hlawhzat :-Kyats168000 (One lakh sixty eight thousand) 19.Private(Rifleman)တပ်သား kyats 150,000 (One lakh fifty thousand) 20.New Recruit Rawnrut mek. Kyat 144,000 (One lakh forty four thousand)

Non-Commissioned Officers te hi an ralkap ten Saya (teacher)/Sabb tiin an ko theu ih, Sibudar or Warrant officer cin hi Sayagyi tiin anko theu, Warrant Officer Class 1 hi Regimental Sergeant Major an ti ih Warrant officer Class 2 hi Company Sergeant Major tih koh theih a si bawk.

Myanmar tatmadaw pawl hi, Commonwealth of Nations ram te British hnuaiih um zo pawl ih an bel awk dan rank insignia hi an bel tlang pi ih, ralkap lubawk Rifle (privates ) cun ziang hman bel a nei dah lo thung.

 

 

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *